Nezapamćeno nevrijeme u Trebinju, vjetar devastirao Gradski park

Vijesti 23. feb 201908:41 > 08:46
N1/Ilustracija

Jak olujni vjetar devastirao je Gradski park u Trebinju, a veliku štetu pretrpjeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

VEZANE VIJESTI

U Gradskom parku vjetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvjetu, zelenu površinu i staze. Na bazenu, čija je gradnja u toku, vjetar je odnio tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u rijeku Trebišnjicu. Ostaci krovne konstrukcije razneseni su dva kilometra rijekom.

Vjetar je čupao stabala u više trebinjskih naselja, nosio krove sa objekata, a sa jednog prodajnog centra montažne zidove. Prije nekoliko dana vjetar je na području Trebinja odnio tek izgrađeni plastenik za mediteransko bilja kojim gazduje Centra za gazdovanje kršom.

Prema izjavama starijih stanovnika, ovako jak olujni vjetar ne pamti se u Trebinju. Vjetar, koji je sada malo slabijeg intenziteta, i dalje duva u podnožju Leotara.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.