Akcija policije kod Hadžića: Pronađena veća količina duhana

Vijesti 23. feb 201912:55 > 13:01
N1/Ilustracija

Dvije osobe uhapšene su jutros kod Hadžića nakon što je utvrđeno da prevoze veću količinu duhana, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno, jutros u 08,15 sati, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije MUP KS, na magistralnom putu M-17, u mjestu Raštelica, općina Hadžići, su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “VW Passat”, kojim je upravljao V.G. rođen 1959. godine, u Širokom Brijegu, gdje je i nastanjen, i suvozač T.Š. rođen 1971. godine , iz općine Široki Brijeg.

Prilikom pregleda vozila na zadnjem sjedištu i u prtljažniku, u pvc vrećama nalazio se rezani duhan, u količini većoj od 200 kg, za koji navedena lica nisu posjedovala odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu duhana.

O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac KT Kantona Sarajevo i dežurni tužilac Tužilaštva BiH, kao i službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Navedene osobe i pronađeni duhan su predata u dalju nadležnost i postupanje službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

MUP KS
MUP KS