Lukač: Obezbjeđenje Dodika funkcioniše dobro

Vijesti 24. feb 201918:00 > 18:04
N1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da nema nikakvih problema u obezbjeđenju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Svi koji hoće od toga da naprave problem, mislim da to ne stoji. Ovo sasvim dobro funkcioniše i za sada svi vrše svoje zakonske funkcije i obaveze”, rekao je Lukač novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da spekulacije o tome postoje od početka.

“Vi znate da je predsjedavajući Dodik rekao da vjeruje jedino MUP-u Republike Srpske, da ne želi da ga obezbjeđuju ljudi koje nikada u životu nije vidio. I dalje je obezbjeđenje koje je bilo dok je bio predsjednik Republike Srpske. Oni su svaki dan sa njim i ulaze u zgradu Predsjedništva, imaju pravo na oružje i ovlaštenja koja im niko ne može oduzeti”, naveo je Lukač.

On je podsjetio na dogovor sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela čije se jedno vozilo uključuje kao pratnja u Dodikovo obezbjeđenje.

“To tako sada funkcioniše”, zaključio je Lukač.

Lukač je danas u Prijedoru prisustvovao obilježavanju 25 godina od formiranja Sedmog odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.