Mladen Ivanić, Anders Hagelberg, Amir Vuk Zec i Robert Dacešin u Novom danu

Vijesti 25. feb 201915:31 > 15:37
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić gost je teme jutra. Na šta upućuju njegova mračna predviđanja da BIH prijeti katastrofa? Da li bi zaista poslije NATO-a, Republika Srpska mogla promijeniti stav i prema EU? Uživo smo u Banjaluci.

Građani BiH dišu najzagađeniji zrak u Evropi, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije zagađenje u našoj zemlji može izazvati 3.500 preuranjenih smrtnih slučajeva godišnje. Ovo je tema o kojoj postavljanjem izložbe u dvorištu ambasade svoj doprinos želi dati Anders Hagelberg, ambasador Švedske u BiH. Izložba nosi naziv “pričajmo o zraku. Koji je to švedski model za borbu protiv zagađenja vazduha saznajte u Novom danu.

Arhitekta Amir Vuk Zec, poznat po kombinaciji tradicionalnog i modernog, govori o svom odnosu prema prostoru, šarmu bosanskohercegovačkih ulica, predgrađima, uskoj, urbanoj jezgri grada, neizostavnoj novogradnji. Možemo li i kako bolje?

Bol u leđima – bolest modernog doba, zašto nastaje, koje su posljedice zanemarivanja prvih signala koje nam naše tijelo šalje i koje su to preporuke za očuvanje zdravlja naših leđa tema je o kojoj razgovaramo sa Adnanom Maljevićem – Kinezom – magistrom edukacijskih nauka iz oblasti kineziologije i sporta.

Putnik, poliglot, bloger, teniser, teniski sudija i magistar ekonomije, sve je to Robert Dacešin. Ovaj mladi Banjalučanin samostalno je naučio pet stranih jezika i pri tome nije plaćao kurseve. Uz malo novca i mnogo znatiželje obišao je gotovo 40 zemalja svijeta. Sa svih putovanja nosi zanimljiva iskustva o kojima piše na svom blogu, a neka od njih podijelit će sutra ujutro s nama

Minela Jašar Opardija sa vama od 7h.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.