Govedarica: Dodikov pokušaj da se prikaže kao zaštitnik narodne ravnopravnosti

Vijesti 26. feb 201911:22 > 11:26
Predsjedništvo BiH

Jučerašnja izjava Milorada Dodika na Ekonomskom forumu BiH da je „privatizacija osigurala nekoliko bogatih porodica koje su usmjerene da očuvaju same sebe“ predstavlja vrhunac licemjerja i još jedan stend-ap nastup lošeg komičara koji traži aplauze, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

„Milorad Dodik je ovim izjavama pokušao da se prikaže kao zaštitnik narodne ravnopravnosti i borac protiv socijalnih nejednakosti u društvu. Sa sarajevske govornice, pod zastavom Bosne i Hercegovine nastavio je praksu koja ga prati tokom cijele političke karijere – jedno govori, drugo radi a u konačnici manipuliše narodom“, kazao je predsjednik SDS-a.

„Da je iskren davno bi prihvatio Zakon o ispitivanju porijeklu imovine pa bi javnost imala uvid o kojim porodicama se radi kao i uvid u imovinu svih porodica političara u Republici Srpskoj pa samim tim i njegove“, istakao je Govedarica.

Govedarica je izrazio bojazan da Dodik vjeruje i sam u ono što govori što bi bilo još pogubnije jer bi to bio dokaz da je opijen moći potpuno izgubio osjećaj za realnost u kojoj građani Republike Srpske žive.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.