Epilog: Ugašen požar u Tuzli, ima povrijeđenih

Vijesti 26. feb 201913:03 > 13:05
Anadolija (AA)

Lokalizovan je požar na Velikoj pijaci u Tuzli, koji je buknuo danas iza 11 sati. Još uvijek nema zvaničnih podataka o teže povrijeđenima, a u požaru je izgorio dio pijace na kojem se prodavala tekstilna roba.

Tahir Žustra
Tahir Žustra
Tahir Žustra
Tahir Žustra

˝Sve se desilo u vrlo kratkom periodu, u svega nekoliko minuta. Ne znamo još od čega je vatra krenula˝, izjavila je Selma Isaković-Ćorić, direktorica preduzeća ˝Tržnice-pijace˝.

Iako nema zvanične potvrde o uzroku požara, pretpostavlja se da je izazvan eksplozijom plinske boce.

Sve raspoložive snage Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla bile su na terenu, a Grad Tuzla obećao je podršku kako bi se pijaca što prije ponovo stavila u funkciju.

˝Sačekat ćemo zvaničnu istragu da vidimo šta je uzrok požara. Za sada nema informacije o ozbiljnije povrijeđenim, a pogotovo nema informacije da je neko nastradao. Sada vatrogasci i Specijalna jedinica MUP-a zajedno dovršavaju gašenje požara. Grad Tuzla ovdje je prisutan sa svim svojim javnim preduzećima i naravno da ćemo pomoći našem Javnom preduzeću Tržnice-pijace˝, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.