Savjet ministara bez rasprave i odluke o državnom zatvoru

Vijesti 26. feb 201913:25 > 13:27
N1

Savjet ministara u tehničkom mandatu ni na današnjoj sjednici neće odlučivati o utvrđivanju datuma početka rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, čiji je predlagač Ministarstvo pravde.

Na sjednici koja je u toku, Savjet ministara promijenio je raspored tačaka dnevnog reda tako da je Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, koji je trebalo da bude osma tačka dnevnog reda, stavljen na kraj i neće biti razmatran danas pošto bi sjednica ranije trebalo da bude prekinuta.

Na kraj je prebačen i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za sprovođenje projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, tako da ni ova tačka neće biti danas razmatrana, saznaje Srna u izvorima u Savjetu ministara.

Predloženom odlukom o zatvaranju Jedinice za sprovođenje projekta izgradnje državnog zatvora predviđeno je gašenje upravnog i nadzornog odbora ove jedinice, dok se Prijedlogom odluke o otvaranju zatvora predviđa imenovanje njegovog rukovodstva u roku od šest mjeseci.

Prema nekim medijskim napisima, razlog zašto ova ustanova još nije počela sa radom jeste spor između ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića i ministra pravde Josipa Grubeše o tome ko će rukovoditi zatvorom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.