Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u posjeti Sjevernoj Makedoniji

Vijesti 26. feb 201915:02 > 15:03
Predsedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, u okviru posjete Sjevernoj Makedoniji i programa obilježavanja 15. godišnjice od tragične smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Sjeverne Makedonije Borisa Trajkovskog, položio je vijenac na počivalište nekadašnjeg predsjednika Makedonije.

Komšić je jučer prisustvovao i panel-diskusiji pod nazivom “Liderstvo na temelju vrijednosti – od načela do djelovanja”, kojoj su prisustvovali bivši predsjednici zemalja regije, te diplomate iz EU i NATO-a.

Predsedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se i sa predsjednikom Sobranja Talatom Džaferijem, a tokom sastanka razgovarano je o ekonomskoj i političkoj saradnji, te saradnji između parlamenata dvije države. Razgovarano je i o uspostavi aviolinije Skoplje – Sarajevo.

Predsedništvo BiH

Istaknuto je i zajedničko opredjeljenje Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine za dinamiziranje evroatlantskog puta. Komšić se, između ostalog, sastao sa predstavnicima Privredne komore Sjeverne Makedonije.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.