Arnautović: Ispituju se okolnosti koje su dovele do požara u Tuzli

Vijesti 26. feb 201915:04 > 15:12
Tahir Žustra

Veći broj osoba zatražio je ljekarsku pomoć nakon današnjeg požara na Gradskoj pijaci u Tuzli. Požar je lokalizovan, a na terenu su trenutno istražitelji MUP-a TK, te će više informacija biti poznato naknadno, kazao je za N1 Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Trenutno je požar lokalizovan. Ovdje su dva tužioca TK koji zajedno sa istražiteljima MUP-a TK ispituju sve okolnosti vezane za ovaj događaj. U pripravnosti su i dva vještaka koji će zajedno sa tužiocima raditi uviđaj. Iz više razloga i otežanih uvjeta rada u mraku, odlučeno je da će se sa uviđajem započeti ujutro“, kazao je Arnautović za N1 i dodao:

Ono što je važno napomenuti, nema osoba koje su stradale prilikom požara. Ima manje povrijeđenih. Sa uviđajem će se početi rano ujutro, utvrđivati će se prije svega uzroci požara, razmjere i šteta koja je izazvana požarom i sve okolnosti“.

Još je poručio da je u toku saslušanje osoba koji su bili očevici ovog događaja.

U toku je saslušanje osoba koji su očevici ovog događaja, najčešće su to vlasnici štandova. Sve ostalo ćemo prezentirati kada budemo znali više informacija, kada vještaci izađu na teren i daju mišljenje. Mi još nemamo zvanične informacije, sve ostalo je na nivou špekulacija. Mi ne možemo o takvim informacijama špekulisati“.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagrami UŽIVO na ovom linku.