Damir Mašić, Dražen Barbarić, Hazim Begagić i Mario Drmać u Novom danu

Vijesti 26. feb 201918:10 > 18:17
N1

U Novom danu u srijedu gledajte:

Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u Parlamentu FBiH gost je Novog dana. Upitnik i put BiH ka EU, formiranje vlasti u BiH, samo su neke od tema u našoj Temi jutra.

Uživo smo u Mostaru. Doc. dr. Dražen Barbarić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru govori za Novi dan o koalicijama u BiH, odlascima iz BiH, formiranju vlasti, političkoj filozofiji i ideologiji bh. političara, a sve kroz komentar naslova sa naslovnica dnevne štampe.

Bosansko Narodno Pozorište u Zenici ove godine će obilježiti svoj 70. rođendan. O planu obilježavanja, premijerama, predstavama, teatarskim posjetama, općenito programskom sadržaju za Novi dan govori direktor Pozorišta doc.dr. Hazim Begagić.

Besplatna radionica Zmijanskog veza održava se danas i sutra u Domu omladine u Banjaluci. Radionica je namjenjena studentima i srednjoškolcima koji će učiti o istoriji Zmijanskog veza, potrebnim alatima i materijalima, načinima vezenja, i na koncu sami će izvesti jednostavni i komplikovani motiv na tekstilu.

Sve je spremno za premijerno izvođenje predstave „Je li to samo san? (Priče iz Sarajevske žičare)“ koja će biti odigrana u petak, 1. marta. O predstavi za Novi dan govori Mario Drmać, koji u ovoj predstavi potpisuje režiju, scenografiju, kostime i masku.

16.03. Fitness & health studio Transform predstavlja Sarajevo Training konvenciju naučnog karaktera. Na konvenciji će polaznici imati priliku da dobiju informacije o sportskoj dijagnostici, treningu za profesionalce i rekreativce, prehrani i rehabilitaciji. Gost Novog dana je Adnan Baždarević – Kineziolog i Fitness trener.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.