Sastanak Koordionacionog tijela za praćenje kretanja migranata u BiH

Vijesti 27. feb 201907:39 > 07:39
N1

Koordionaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije bh. entiteta Republika Srpska održat će danas sastanak u Banjaluci.

Sastanak je zakazan u 11.00 sati u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS, saopšteno je iz MUP-a.

Izjave za medije predviđene su u 12.00 časova.

Vlada Republike Srpske imenovala je početkom avgusta 2018. godine Koordinaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije ovog entiteta čiji je zadatak da operativno sprovodi aktivnosti s ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz RS.

Ovo tijelo čine predstavnici MUP-a, direktor policije kao predsjedavajući, kao i članovi iz uprava policije za borbu protiv terorizma i ekstremizma, policijske uprave, ministarstava za izbjeglice i raseljena lica, zdravlja i socijalne zaštite, uprave i lokalne samouprave, te finansija.

Članovi Koordinacionog tijela su i predstavnici Uprave Civilne zaštite, Crvenog krsta, te Saveza opština i gradova RS, kao i lokalnih zajednica.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.