Fahrudin Radončić i Ognjen Tadić gosti Dana uživo

Vijesti 27. feb 201911:06 > 11:18
N1

I danas ne propustite "Dan uživo", te ove teme i goste:

– Sutra se konstituira novi saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. O radu onog prethodnog, DNS-u, aktualnoj političoj situaciji, trebaju li stranke iz RS-a jednim glasom govoriti u bh.institucijama, sve su to teme o kojima danas govori potpredsjednik DNS-a Ognjen Tadić.

– Sutra počinje svoj drugi mandat u državnom parlamentu, međutim još se čeka odluka njegove stranke hoći li u vlast sa SDA; danas ekskluzivno o svim temama za N i Dan uživo govori predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

– Ubojstvo 317 zarobljenika u selu Kravica za Vojislava Šešelja “incident”, a ne ratni zločin; jučer su bili u Beogradu te danas svoj stav iznose i predstavnici Udruženja žrtava . Naš gost biće Murat Tahirović, te govori i o presudama Karadžiću, puštanju Radića te drugim temama.

– Pakistan srušio dva indijska zrakoplova; je li Venazuela pred ratom, kako protiče susret Trumpa i Jong Una; o ovim i drugim svjetskim aktualnostima informiramo u našoj emisiji.

– Kako stati kraj vršnjačkom nasilju’ danas je Dan ružčastih majica; a ovaj dan danas je obilježen i u školama širom BiH, i sve to u organizaciji Udruženja za razvoj društva Kap i nevladine organizacije World Vision BiH. S nama danas Merima Spahić, iz Udruženje za razvoj društva Kap, te Nejra Baltes, Koordinatorica za komunikacije Worl vision.

– Srijeda je dan kada se u našoj emisiji Dan uživo bavimo i sportskim aktualnostima. Danas se igraju prve utakmice četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. Naš gost sportski novinar Saša Mehmedović, koji najavljuje i Prve međunarodne igre za djecu i omladinu s teškoćama u razvoju.

– Povratak dječijeg festivala u Sarajevo, nekada je to bio Mali šlager, a sada se zove Festival „Djeca su vojska najjača“ . o kakvom festivalu je riječ saznajte u Danu uživo, u studiju nam pjevaju Princess krofne.

Donosimo i aktualne vijesti, servisne i biznis informacije.

Dan uživo je u 16 sati, s vama je Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.