Inicijativa za suzbijanje govora mržnje na portalima i društvenim mrežama

Vijesti 27. feb 201911:28 > 11:34
N1

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održava se u Sarajevu. Tokom tačke dnevnog reda koja se odnosi na pokretanje inicijativa i postavljanje pitanja, javio se zastupnik SBB-a Dževad Poturak koji je pokrenuo inicijativu u vezi suzbijanja govora mržnje na portalima i društvenim mrežama.

“Da se pripremi prijedlog rješenja za kažnjavanje govora mržnje, neprimjerenog ponašanja na portalima i društvenim mrežama. Svjedoci smo nezapamćene i potpuno neprimjerene retorike i mržnje koja se iskazuje putem društvenih mreža i web adresa”, kazao je Poturak te pozvao Vladu KS i resorna ministarstva da izrade prijedlog po ovom pitanju.

Kako je naveo, ovo društveno zlo se mora zaustaviti” te poručio da je neophodno više raditi sa mladima.

Također je govorio i o problematici pasa lutalica na sarajevskim ulicama.

“Prošli saziv Vlade i Skupštine ulagao je puno truda na rješavanje problema pasa lutalica. Tražim od ministra komunalne privrede da obavijeste građane da li je ovaj problem stavljen pod kontrolu, šta se dešava sa azilom u Prači”, pitao je zastupnik Poturak.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.