Sarajevske ulice u znaku Dana nezavisnosti BiH

Vijesti 27. feb 201914:53 > 14:55
Fena

Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će ukrašen državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti BiH, koji se obilježava u petak, 1. marta.

Radnici preduzeće “Park” jučer su na sarajevske ulice i trgove postavili državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete, a jutros su započete aktivnosti na postavljanju malih državnih zastavica koje se nalaze na konopcima i one će biti postavljene iznad ulica, saobraćajnica i pješačkih zona, na sajle koje se nalaze između zgrada.

Bit će postavljeno više od dva kilometra konopca na kojima je nanizano više od 1.000 komada malih državnih zastava, a jučer je na stubove javne rasvjete postavljeno nekoliko stotina zastava.

”Jučer su postavljene zastave na stubove javne rasvjete koje se nalaze uz glavnu gradsku saobraćajnicu, od ulice Maršala Tita, do Stupa i nazad do Vijećnice. Posebna pažnja je posvećena Vijećnici i tu je postavljeno više zastava jer će se tu održavati manifestacije”, kazala je Feni glasnogovornica KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Dodala je da se male državne zastavice postavljaju u ulici Maršala Tita, od Vječne vatre do Parkuše, u Ferhadiji od Vječne vatre prema Katedrali i na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović.

”Za razliku od zastava koje se nalaze na postoljima i koje će biti uklonjene u ponedjeljak, 4. marta, državne zastavice koje danas postavljamo ostat će u narednom periodu da krase ove tri lokacije (Titovu, Ferhadiju i Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović)”, kazala je Hamza.

Izradu zastavica i njihovo postavljanje finansira je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.

Aktivnosti na postavljanju zastavica trebale bi biti završene do sutra u prijepodnevnim satima, kazali su Feni iz KJKP “Park”.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.

Fena
Fena
Fena
Fena