Radončić: Sutra će se raspasti Bh. blok, to je tigar od papira

Vijesti 27. feb 201918:39 > 18:42
N1

Prilikom gostovanja u emisiji "Dan uživo" na N1 lider SBB-a Fahrudin Radončić je povodom najavljenog sastanka Bh. bloka kazao da misli da će se "Bh. blok raspasti i da je to tigar od papira".

Radončić je dodao da “navija” da se desi dogovor SDA i DF.

Ja sam im rekao nakon razgovora sa SDA, koji su bili korektni, da nije napravljena nikakva koalicija. Nisam siguran da SBB treba da bude dio vladajuće većine. Ja navijam da se desi koalicija DF i SDA. Mislim da DF želi u vlast i da će ući u vlast“.  

Šta ako DF odbije? Sutra je sastanak Bh. bloka?

SBB je prejaka politička stranka, imamo izvanredan rezultat da bismo bili bilo čija rezervna opcija. Mislim da je to završena priča da SDA i DF idu zajedno, da će se sutra raspasti BH. blok, da je to “tigar od papira” i mislim da je to dobra stvar. Neka DF pokaže svoj kapacitet, to je pozitivna stranka i nemam neke primjedbe na njih. Hajmo pustiti da oni između sebe dogovore“, smatra Radončić.

Ostajete li na vlasti u KS?

Rekao sam vam da je ta postavka sa SDP-om bio naš prvi izbor i da sarajevska vlada treba da se osjeća relaksirano što se tiče SBB-a. To treba biti poligon uspjeha i rezultata. Ne vidim da ta Vlada pokazuje neke manjkavosti“, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad