Iza kulisa: Čović dijelio cvijeće, odlična atmosfera na relaciji SNSD i SDA

Vijesti 28. feb 201914:08 > 14:10
N1

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je održana danas u Sarajevu imenovano je novo rukovodstvo Doma. U narednih osam mjeseci ovaj dom vodit će Bakir Izetbegović. Za njegove zamjenike imenovani su Dragan Čović i Nikola Špirić.

Među izabranim delegatima je vladala odlična atmosfera. Lider HDZ-a Dragan Čović je izabranim delegatkinjama i svojim stranačkim kolegicama Lidiji Bradari i Marini Pendeš poklonio cijeće i poželio uspješan mandat na novim funkcijama. Bradara je u proteklom mandatu obnašala funkciju predsjedaajuće Doma naroda Parlamenta FBiH dok je Pendeš još uvijek u mandatu na poziciji ministrice odbrane.  

Također, vidno su bili raspoloženi i delegati Nikola Špirić i Bakir Izetbegović koji su najčešće komunicirali uoči i tokom pauze.

Također, izabrani su i predsjedavajući klubova tri konstitutivnog naroda. Klubom Srba predsjedavat će Sredoje Nović (SNSD), Klubom Bošnjaka Asim Sarajlić (SDA) te Klubom Hrvata Lidija Bradara (HDZ BiH). 

Današnjom sjednicom završeno je konstituiranje državne zakonodavne vlasti, imajući u vidu da je taj posao ranije završio i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je istaknuto o terminu naredne sjednice delegati će biti naknadno obaviješteni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad