Zvizdić čestitao Dan nezavisnosti

Vijesti 28. feb 201915:38 > 15:44
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Poštovani građani Bosne i Hercegovine,

Prije nekoliko dana pripremili smo i poslali Evropskoj komisiji 655 odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije čime smo uspješno zatvorili najkompleksniju fazu procesa evropskih integracija i ispunili uslove za dobijanje kandidatskog statusa. Iza nas su četiri najuspješnije godine što se tiče evropskih integracija i činimo sve kako bi ubrzali i NATO integracijski proces.

Pokazali smo jednaku volju i odlučnost kako bi postali dio velike evropske porodice država i osigurali trajni mir i stabilnost, kao što smo to činili i prije 27 godina kada smo odlučivali o suverenitetu i nezavisnosti naše jedine domovine. Pri tome naše vrijednosti i ciljevi i dalje ostaju nepromijenjeni: Bosna i Hercegovina kao suverena i nezavisna država u kojoj svi građani uživaju jednaka prava i slobode.

Danas kada uspješno trasiramo evropski put naše zemlje s ponosom vam čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine”, piše u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad