Halilović otvoreno za N1: Dobili su nalog od Naroda i pravde

Vijesti 28. feb 201918:03 > 18:05
N1

Mevludin Halilović, komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je danas da je Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara - pod uticajem stranke Narod i pravda.

On je u razgovoru s Emelom Burdžović govorio o svim detaljima događaja koji je privukao veliku pozornost javnosti. Rekao je da je brojne mjere realizovao i prije nego što je to bilo predviđeno programom rada.

”Nezavisni odbor je dobio zadatak da ocjenu policijskog komensara – da kao nezadovoljavajuću. Oni su meni dostavili i zapisnike sa sjednica i moram reći da zapisnike nisam imao priliku da vidim ni na traženje. Morao mi se dostaviti zapisnik na verifikaciju, ali mi je to bilo uskraćeno. Kad su mi ih dostavili, dijelovi su bili zatamnjeni”, ispričao je Halilović za N1.

Potom je rekao da jedna stranka stoji iza cijelog slučaja.

”Nezavisni odbor je dobio nalog od stranke Narod i pravda”, otvoreno je poručio komesar Halilović.

‘Ocjena rada se vrši za 2018. Netačno je da su uopšte posmatrali šta sam ja realizovao iz svog programa rada. Kada je u pitanju program, sve mjere koje sam predvidio za četiri, realizovane su za dvije godine. Ja sam za dvije godine realizovao određene stvari koje sam planirao za četiri”, rekao je on.

Na današnjoj sjednici, podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo ocijenila je rad komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića nezadovoljavajućim. Kako nam je potvrđeno, odluka je donesena jednoglasno i komesar ima pravo prigovora u roku od osam dana.

Halilović je ranije uputio pismo Uredu visokog predstavnika, Delegaciji EU u BiH i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u kojem navodi da je prijedlog Nezavisnog odbora je neosnovan, ne zasniva se na činjenicama i objektivnim pokazateljima i ne korespondira s elementarnom logikom i istinom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad