Gužve na graničnim prelazima

Vijesti 01. mar 201913:33 > 13:39
N1

Na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača i Gorica pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Novi Grad-Dvor.

”Na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), zbog opasnosti od novih odrona saobraćaj je i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija”, saopćeno je danas iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.