Reakcija sarajevskog Vodovoda: U toku radovi na Stupu

Vijesti 01. mar 201915:07 > 15:12
ViK

Na lokalitetu Stup, kako smo već ranije obavijestili javnost, usljed radova na iskopu za izgradnju stambene zgrade, došlo je do padanja vodovodne cijevi usljed potkopavanja cjevovoda pri izvođenju građevinskih radova na jami, saopćeno je danas iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

”Nije došlo do pucanja cijevi nego je zbog ovih radova došlo do ugroženosti našeg cjevovoda koji se obrušio u dužini oko 20 metara. Pored vodovodnih cijevi ugrožene su i plinske instalacije”, navode iz ovog preduzeća.

Šire područje je ostalo bez vode a ekipe ViK-a su već od ranih jutarnjih sati na terenu i nastoje da prebacivanjem priključaka, snabdiju objekte vodom.

Također, na lokalitetu Džemala Bijedića na potezu Ilidže prema gradu, izvodi se objekat stambene zgrade i u samoj blizini je napravljena velika deponija zemlje i ostalog materijala te je time ugrožen potisni cjevovod profila DN 700 mm za pravac pupmanja Bačevo-Mojmilo.  Napominjemo da je na lice mjesta na lokalitetu Stup, gdje je došlo do obrušavanja cjevovoda, izašao MUP Kantona Sarajevo, Civilna zaštita i Građevinska inspekcija Općine Ilidža i Sarajevogas”, saopćeno je danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad

ViK
ViK
ViK
ViK
ViK