Nović: Podvale u BiH nikada nisu dobra donijele

Vijesti 02. mar 201909:15 > 09:19
N1

Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović smatra da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i oni koji uslovljavaju konstituisanje Savjeta ministara nemaju namjeru da ispoštuju izbornu volju srpskog naroda.

Komentarišući Džaferovićevu izjavu da se mora naći način da se godišnji plan za NATO dostavi Briselu, Nović je ocijenio da bošnjački političari svojim potezima rade na razgradnji BiH.

On je istakao da je van svake demokratske procedure u BiH i u Evropi uslovljavati formiranje nove vlasti i anatemisati kompletnu volju građana Republike Srpske, posebno srpskog naroda, koji se jasno opredijelio ko je legitiman, legalan i ko je dobio izbore.

“Na nivou BiH postoje predstavnici srpskog naroda i ništa mimo njihove volje se ne može uraditi. Ne znam na šta je mislio Džaferović tvrdeći da treba naći načina da se dostavi Akcioni plan za NATO i kakvu podvalu ima u vidu, ali podvale u BiH nikada nisu dobra donijele”, rekao je Nović za “Glas Srpske”.

On je naglasio da oni, kojima su puna usta Evrope i napretka ka EU, šalju samo “dimne bombe” u javnost jer su im interesi sasvim drugačiji.

“Očigledno da im nije stalo ni do formiranja vlasti i da je na sceni zamajavanje javnosti”, dodao je Nović.

Prema njegovim riječima, što god se duže razvlače stvari u vezi sa konstituisanjem izvršne vlasti, sve je manje BiH i sve je manje demokratije i reda u ovoj zemlji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad