DF Čapljina: Zahvaljujemo se što mislite na Predsjednika BiH

Vijesti 03. mar 201919:19 > 19:21
FENA/Almir Razić

Budimo hrabri i ne dozvolimo da nas pokolebaju sa svojim vizijama podjele države, poručio je ranije predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić. Ova njegova izjava objavljena je na zvaničnoj stranici DF-a Čapljina nakon što su se u ovom gradu, u okviru tradicionalnih maškara, pojavile lutke sa likom Komšića.

Maškare u Čapljini kao glavnog krivca u prošloj godini označile su Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH čija će lutka biti u utorak spaljena na završnom maskenbalu. U nedjelju u mjestu Trebižatu, otkuda kreće povorka s maškarama, ‘uhapšen’ je Željko Komšić, a organizatori iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva ‘Seljačka sloga’ poručili su kako će biti “priveden pred lice pravde”.

VEZANa VIJEST

Ovaj potez maškara izazvao je reakciju čapljinskog DF-a iz kojeg je poručeno da se na ovakav način “diže rejting Predsjedniku Bosne i Hercegovine”.

“Iako su u pitanju maškare zahvaljujemo se što mislite na Predsjednika Bosne i Hercegovine i što mu radite na stalnom dizanju rejtinga!”, saopćeno je iz DF-a Čapljine.

Povodom ovog događaja nije se oglašavao Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad