MUP RS: Muškarac pucao u suprugu

Vijesti 04. mar 201910:55 > 11:00
N1

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad, 2. marta 2019. godine oko 17,45 sati, u naselju Okolišta, opština Višegrad, lišili su slobode B.A.(1947) iz Višegrada, jer je iz vatrenog oružja (pištolja) pucao u svoju suprugu B.Lj. (1964), kojoj je tom prilikom nanio tjelesne povrede u predjelu stomaka.

Povrijeđenoj osobi je na mjestu događaja ukazana ljekarska pomoć od strane zaposlenih Službe hitne pomoći Višegrad, a potom je ista prevezena na dalje liječenje u Univerzitetsku bolnicu Foča.

O svemu je obavješten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Policijske stanice Višegrad, na mjestu događaja izvršio uviđaj.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su 3. marta 2019. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivično djelo Ubistvo u pokušaju i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnje i promet oružja ili eksplozivnih naprava, predali osobu B.A. iz Višegrada na dalji radi i postupanje Okružnom javnom tužilštvu Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad