Anketa: Šta muškarci u Sarajevu misle o uvođenju vojnog roka u BiH

Vijesti 04. mar 201914:13 > 14:16
N1

Pitali smo građane Sarajeva šta misle o uvođenju vojnog roka ili predvojničke obuke u BiH.

Nekoliko muškaraca u Sarajevu koje smo anketirali smatraju da je to dobra ideja.

“Zainteresovan sam za taj prijedlog. Može se usvojiti, zato što, svi se naoružavaju i svi se pripremaju za neke ekscese zašto ne bismo i mi. Ja sam za vojni rok i radi nas omladine da se stekne vojni režim, da steknemo neke radne navike, jer vojska je jedno, ovaj život je drugo”, kazao je jedan građanin.

“Apsolutno za. To je broj jedan što nam treba trenutno. Zato, pogledajte više muškarci liče na žene, nego obratno i situacija je da su sad žene jače nego muškarci i sposobnije”, poručio je drugi.

“Služenje vojnog roka znači sklanjanje djece s ulice. Da nauče da žive, da je bolji život, da se sklone od droga, da se sklone od lošeg života, da se nauče higijeni, da se nauče osnovnim moralnim i ljudskim vrijednostima, da nauče da slušaju starije, da se ponašaju poslije vojnog roka tako da to znanje praktikuju u privatnom životu, da se drže osnovnih pravila koja nauče u vojsci i sve bude bolje”, mišljenja je treći.

Podsjećamo, Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da će u maju i novembru biti pozvano na osnovnu obuku nekoliko stotina vojnih obveznika prevedenih u rezervni sastav, starijih od 30 godina, koji nisu odslužili vojni rok.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad