U Novom danu Elmedin Konaković, Neven Tunjić i Šejla Grgić

Vijesti 04. mar 201914:36 > 14:42
N1

U Novom danu u utorak ujutro donosimo aktuelne teme i zanimljive goste.

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo gost je Novog dana. Politika u BiH naša je tema.

Koliko BiH godišnje investira u energetsku efikasnost, a koliko bi trebala? Koji je investicioni potencijal BiH? Energetska efikasnost razvojna je mogućnost cjelokupne privrede zemlje u Novom danu saznajte kako i zašto.

Govorimo o referendumu u Tesliću, kako se komentarišu izborni rezultati, kako objave da su sa četiri biračka mjesta glasovi brutalno pokradeni. Uživo smo u Banjaluci.

Rođen je u Crnoj Gori, odrastao u Srbiji, više od 10 godina proveo je u BiH, a proteklih 15-ak godina živi u Hrvatskoj. Jedan od pokretača stand up komedije na ovim prostorima, Peđa Bajović, nastupio je u Sarajevu sa svojom stand up komedijom “Muškarac”. Peđa je za N1 govorio o svojim počecima, o publici, o novoj stand up komediji, ali i šta radi u slučaju kada publika uopšte ne reaguje na njegove šale.

BH. sevdah bend Divanhana promoviše novu pjesmu. “Zova” je prva autorska kompozicija Divanhane i predstavlja početak novog poglavlja u njihovom stvaralaštvu. Šejla i Neven gosti su Novog dana. I sviramo u jutru.

Pozitivan pritisak može uroditi plodom. Stvari o kojima se malo govori mogu naći put do javnog prostora i tamo ostati. Šta je u javnom prostoru, šta jutros na naslovnicama dnevnih novina. Mersiha Drinjaković, novinarka i izvršna urednica u magazinu Gracija naša je gošća u rubrici PRESS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad