Čović: Nikad više bošnjački narod neće izabrati dva člana Predsjedništva BiH

Vijesti 04. mar 201915:32 > 15:35
HNS

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora danas je održalo konstituirajuću sjednicu novog saziva Predsjedništva na kojoj su usvojeni potrebni dokumenti za rad ovog tijela, saopćeno je iz HNS-a.

Na sjednici se raspravljalo i o imenovanju Glavnog vijeća HNS-a, kao i izaboru tijela koja se vežu za odbore Glavnog vijeća koji će se imanovati na idućoj sjednici.

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo je i o aktualnoj političkoj situaciji u FBiH i BiH, kao i o pitanju uspostave vlasti na izvršnim razinama. Stav Predsjedništva HNS-a je ostao nepromjenjen, te su i danas iskazali opredijeljenost da se vlast što prije uspostavi na prethodno utvrđenim načelima. Hrvatska politika neće pristati da se formira vlast bez potrebnih izmjena Izbornoga zakona BiH, saopćeno je.

“Nikad više bošnjački narod neće izabrati dva člana Predsjedništva BiH”, rekao je u izjavi za medije predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović.

“Čvrsto vjerujem da ćemo pronaći partnere za promjene Izbornoga zakona. U srijedu ćemo u Sarajevu imati sastanke s predstavnicima glavnih srpskih i bošnjačkih stranaka, ali primarno o Vijeću ministara. Dosta sam oko toga optimističan. Ipak trebamo sačekati i vidjeti kako će ti razgovori u konačnici završiti. Vjerujem da bismo u idućem mjesecu trebali imati novo Vijeće ministara”, istaknuo je medijima Čović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad