Bogić Bogićević za N1: Gdje je taj cilj kojem stremimo, a da ne lutamo

Vijesti 04. mar 201917:24 > 17:27
N1

Gostujući u Danu uživo na N1, Bogić Bogićević, bivši član Predsjedništva SFRJ kazao je šta jedino zamjera SDP-u, stranci za koju je kazao da jedina ima njemu prihvatljivu ideologiju.

On je kazao da je SDP ostvario relativno dobar izborni rezultat, ostao je stranka ljevice.

“Stranka koja pripada internacionali političkih partija te orijentacije. SDP je imao i svoje greške, upravo zato što je ulazio u vlast, ponekad bespotrebno. Vjerovatno dio ljudi nije imun na ono što vlast može ponuditi, funkciju, platu, ambasadu, diplomatiju. To je štetilo SDP-u”, rekao je.

Kazao je da je sada novo vrijeme – koje pripada mladim ljudima.

“Bilo bi nekorektno nametati bilo što. Govorim otvoreno – ako je to za nekoga prihvatiljivo. Nekorektno je dijeliti samo savjete. Ja jesam član stranke, to je za mene prihvatljiva ideologija. Mislim da bi to moglo biti rješenje za BiH. Ali pustimo onima koji nose taj teret da misle svojom glavom, da gledaju budućnost”, rekao je.

Jedino što zamjera SDP-u i akademskoj zajednici je:

“To što nemamo program. Uvijek se branimo, šta je naše. Gdje je taj cilj kojem stremimo, a da ne lutamo. Mi toga nemamo”, izjavio je za N1.

Što se tiče Bh. bloka, Bogićević je rekao da bi volio da ostanu principijelni i odgovorni.

Da se ne svrstavaju se kao privjesci bilo kome. Mora se jednog dana kazati da od 1990. ovdje nacionalne stranke imaju 80 posto podrške. To je dovoljno da vladaju, kud god nas vodili. Sad im trebaju saučesnici”, kazao je Bogićević.

Integralni tekst pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad