Konaković: Ispitati ko je doveo naoružane ljude pred zgradu Vlade

Vijesti 05. mar 201910:05 > 10:29
N1

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je danas za N1 da je iznenađen ''ponašanjem policijskog komesara Mevludina Halilovića'' koji je, kako je kazao, trebao ''stručnim ljudima ponuditi da se bave politikom''.

VEZANE VIJESTI

Predsjedavajući Skupštine poručio je da treba ispitati ko je, u znak protesta oko statusa Halilovića, naoružane ljude doveo pred zgradu Vlade prošle sedmice.

‘Iznenađen sam njegovim ponašanjem koje pokazuje stepen neprofesionalizma. Ja sam kao premijer zaštitio proces njegovog izbora i tada je to bio dobar izbor. Imali smo jako dobru komunikaciju, dobrih aktivnosti je provodio, ali kada je krenuo u tu političku dimenziju upao je u neku zamku i ne znam zašto se time bavi. Trebao je ponuditi stručnim ljudima da se bave politikom”, ispričao je Konaković.

‘Važno je napomenuti da se treba ispitati ko je doveo naoružane policajce pred zgradu Vlade kad se odlučivalo o radu Mevludina Halilovića, ko je organizovao ljude pod punom opremom da dođu. To je neprimjereno. Zaparalo mi je uši kada je govorio o pritiscima od članova Nezavisnog odbora. Komesar kojeg mi hoćemo treba da reaguje odmah, a ne kada dobije negativnu ocjenu. To je zloupotreba javnog položaja”, kazao je on.

Kompletan razgovor pročitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad