Lovrinović: Očekivanja od sutrašnjeg sastanka sa SDA i SNSD-om

Vijesti 05. mar 201912:42 > 12:51
N1

Zastupnik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović je u izjavi za N1 kazao da je potrebno da se prije svega ispoštuje Ustav i Izborni rezultat i da "kolege iz SDA da prestanu odugovlačiti proces", povodom sutrašnjeg sastanka delegacija HDZ , SDA i SNSD-a.

Šta očekuje od sastanka?

Prije svega, da kažem da očekujem da konačno da tako kažem da se proces otkoči. Da se prije svega ispoštuje Ustav i Izborni rezultat i prije svega kolege iz SDA da prestanu odugovlačiti proces, da se ako je ikako moguće zajedno uhvaimo u koštac rješavanja najvažnijih pitanja koja su pred nama i ovog trenutka. Mislim da kolege iz SDA uzalud očekuju neku bolju situaciju u kojoj će im partneri biti oni koje bi oni voljeli. Mislim da su im partneri dati od hrvatskog i srpskog naroda na izborima i uzalud troše mandat čekajući nekoga po svojoj volji i mislim da to definitivno nije više rješenje“, kazao je Lovrinović i dodao:

“Mislim da je krajnje vrijeme da prestanu sa uzaludnim nadanjima i da se uhvate posla sa partnerima”.

Lovrinović je kazao da je bespotrebno traženje novih partnera na nivou BiH.

Što se nas tiče nama treba partner koji će prestati izigravati donošenje odluke sukladno odluci Ustavnog suda kada je u pitanju Izborni zakon. Nama je bespotrebno traženje novih partnera kada je u pitanju razina BiH. Ne vidim razloga da se čeka nekakva povoljna situacija, ne znam šta to znači niti kada će se pojaviti“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad.