Enver Bijedić, Miodrag Živanović i Lejla Piljević u Novom danu

Vijesti 05. mar 201913:29 > 13:37
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Tuzlanski kanton još uvijek bez uspostave vlasti nakon opštih izbora. Trenutno na snazi odluka da SDP neće u vlast sa SDA kao ni sa PDA. Važi li isto pravilo za SDP BIH u Tuzlanskom kantonu? Koliko snažno su podijeljena mišljenja unutar samog SDP BIH? O konačnoj odluci ide li SDP u vlast sa SDA za Novi dan govori Enver Bijedić, predsjednik KO SDP BIH u Tuzlanskom kantonu.

O trenutnom stanju u zemlji, o atmosferi zveckanja oružjem, o spominjanju rata, o svemu onome što trenutno okupira javni prostor u BiH, za Novi dan iz Banjaluke govori kritičar društvene stvarnosti, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Miodrag Živanović.

Privrednici gube optimizam, nivo zaposlenosti ostaje isti ili se blago povećava, porezni sistem u BiH umanjuje konkurentnost firmi – neki su od zaključaka istraživanja koje je provedeno između 700 finansijskih direktora u cijelom svijetu. Emir Ibišević, direktor Deloitte Advisory odjela, govori o zaključcima koji se tiču BIH.

Na skije je stao sa svoje tri godine. Njegov omiljeni skijaš je Marcel Hirsher po kojem je dobio nadimak Hiršer. Sada ima 5 godina i već je osvajač zlata na 6. Mini pokal Vitrance-u u Sloveniji. Abdullah Hadžimešić i njegov trener Benjamin Godinjak iz Ski Kluba Bjelašnica gosti su Novog dana.

“Violina je moj život” – riječi su violinistkinje Lejle Piljević, 28-godišnje članice Sarajevske filharmonije. O ljubavi i životu obavijenim violinom, Lejla govori za Novi dan.

Glumica Maja Salkić komentariše najzanimljivije sa naslovnica dnevnih novina i najavljuje repertoar SARTR-a.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 7 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad