Džaferović reagovao na izjave Dodika: Potpuno netačno!

Vijesti 05. mar 201918:21 > 18:24
N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik potpuno je netačno u svojoj izjavi za medije interpretirao telefonski razgovor sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji se odnosi na spremnost potpisivanja Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje Zapadnog Balkana, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

“Neprimjerenim prepričavanjem i iskrivljenim tumačenjem telefonskog razgovora u javnosti se stvara pogrešna percepcija da član Predsjedništva BiH Džaferović blokira ili se protivi potpisivanju ovog sporazuma. Istina je da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović podržava potpisivanje Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje Zapadnog Balkana. Upravo je Džaferović na nedavnom sastanku s predstavnicima Evropske komisije posebno potcrtao da je takva odluka u interesu građana Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

VEZANE VIJESTI

Međutim, kako je navedeno, Vijeće ministara BiH još nije dostavilo Predsjedništvu BiH Prijedlog sporazuma.

“Predsjedništvo BiH ne može odobriti Sporazum čiji tekst mu nije dostavljen, kako to najavljuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. S obzirom na to, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović inicirao je da Predsjedništvo BiH odmah zatraži od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi tekst Sporazuma kako bi on bio odobren na sjednici Predsjedništva BiH. To će omogućiti da Bosna i Hercegovina, zajedno s ostalim državama u regiji, potpiše Sporazum o smanjenju cijena roaminga na Drugom digitalnom samitu Zapadnog Balkana, zakazanom za april ove godine u Beogradu”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad