Pretežno mokri kolovozi, oprez zbog poledice, magle i odrona

Vijesti 06. mar 201907:15 > 07:18
N1

U Bosni i Hercegovini jutros su pretežno mokri ili vlažni kolovozi, a u višim predjelima upozorava se na moguću poledicu.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Sarajevo-Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Gračanica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača i Žitomislići-Doljani.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Radovi se izvode i u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad