MUP KS: Hapšenje zbog razbojništva

Vijesti 06. mar 201911:51 > 11:55
N1/Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je jučer nekoliko osoba nakon što je nakon rutinske kontrole vozila, utvrđeno da postoji sumnja da su izvršili razbojništvo.

Kako je saopćeno iz MUP-a, jučer u 18,10 sati, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici Četvrte policijske uprave su u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Alfa Romeo, kojim je upravljao vozač A.H., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, sa kojim su se u vozilu nalazili E.K., rođen 1999.godine u Sarajevu i Dž.Ć., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Izvršenim provjerama je utvrđeno da navedeno vozilo nije registrovano, a da se na njemu nalaze registarske tablice otuđene sa putničkog motornog vozila marke Ford, a za njim je raspisana potraga dana 10. januara tekuće godine. Pregledom vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli nož i jednu potkapu.

Navedene osobe se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela razbojništva izvršenog dana 26.02.2019.godine u prodavnici Deny prom. Spomenutog dana u 18,30 sati, A.H., E.K. i Dž.Ć. su uhapšeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad