Čović: Napravili smo iskorak u našem međusobnom razumijevanju

Vijesti 06. mar 201914:48 > 14:53
Fena

Čini mi se da smo danas imali konstruktivan razgovor i da on vodi ka tome da do kraja ovog mjeseca imamo novi saziv Vijeća ministara BiH - izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović nakon sastanka s liderima SDA i SNSD-a, Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom, a na kome se razgovaralo o formiranju vlasti.

“Naravno, ima tu puno tehničkih detalja, provjera i sve ostalo što treba uraditi. Ako se uspije dogovoriti ova jedna izjava tri političke opcije koje dogovaraju budući saziv Vijeća ministara BiH u narednih dan, dva na tragu onog što smo danas razgovarali, onda nema ni jednog razloga da ovih preostalih 20-ak dana ili koliko već predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kada bude imenovan, ima poslovničkog i zakonskog prostora, da to možemo obaviti u tom vremenu”, istakao je Čović

Sve druge teme o kojima su danas razgovarali, kako je dodao, traže da što prije imamo Vijeće ministara BiH, kao i da se okrenemo ekonomskim reformama, prometnoj infrastrukturi i drugim bitnim pitanjima.

“Nadam se da ćemo se razumijeti i oko resora i raspodjele kako bi i tu bila jedna uravnoteženost u odnosu na sve ono što mi imamo kao ambiciju, SDA, HDZ i SNSD, i s te strane čini mi se da smo napravili jedan iskorak bar u našem međusobnom razumijevanju. Da li će to biti tako, poznavajući nas, treba sačekati dan, dva pa vidjeti kako će ta izjava proći, naveo je Čović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad