Vođa potrage FUCZ za N1: Kako je tekla potraga za Seminom Bradićem

Vijesti 06. mar 201916:52 > 16:54
N1/FUCZ

Sabahudin Spahović, vođa potrage Federalne uprave civilne zaštite u razgovoru za N1 otkrio je kako je njegov tim pronašao Semina Bradića, za kojim se tragalo od petka, 1. marta. Podsjećamo, Bradić je pronađen danas, 6. marta u blizini Travnika.

“Danas je proteklo sve kako treba. Imali smo jedan lijep dan na terenu. Na svu sreću uspjeli smo u ranim prijepodnevnim satima da pronađemo nestalu osobu iznad Starog grada općine Travnik”, poručio je Spahović.

Semina su pripadnici FUCZ pronašli u lošem zdravstvenom stanju.

VEZANE VIJESTI

“Bio je vidno istraumiran, dehidriran, slabašno je izgledao. Srećom je bio živ i brzom intervencijom FUCZ, MUP-a SBK uspjeli smo ga prenijeti do vozila Hitne pomoći. Prebačen je na odjel Intenzivne njege gdje mu je pružena pomoć”, poručio je Spahović.

On je kazao da su proteklih dana spasiocima problem predstavljale vremenske prilike.

“Loši uslovi, kiša, vjetar, hladnoća, susnježica, ali to nas nije sputalo i odagnalo da nastavimo s potragom”, poručio je Spahović.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi koja je završila sretnim ishodom.

Podsjećamo, mladić Semin Bradić pronađen je danas u blizini Travnika nakon višednevne potrage, potvrđeno je za N1 iz Federalne uprave civilne zaštite. Potraga za Seminom Bradićem iz sela Krpeljići kod Travnika trajala je od petka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad