Oprez: Na pojedinim putnim pravcima jaki udari vjetra

Vijesti 07. mar 201908:15 > 08:17
N1

Na putevima u BiH u četvrtak ujutru saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Međutim, iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) vozačima skreću pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajaju puteve na širem području Sarajeva, Bihaća, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova, kao i puteve Novi Travnik - Bugojno i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila – Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok – Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima u petak ujutru nema dužih zadržavanja. Zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi – Dvor.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme i dalje zakonski obavezno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.