Mostarom behar probeharao

Vijesti 07. mar 201909:03 > 09:04
Anadolija

Cvjetovi i miris behara, procvjetale ljubičice, sunčeve zrake i temperature do 20 stupnjeva prvi su znaci proljeća koji su oživjeli mostarske bašte, parkove ulice i sve dijelove grada, te najavili uspješan početak turističke sezone.

Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Andrija Krešić tvrdi da je lijepo vrijeme i miris mostarskog behara u gradu na Neretvi već otvorio predsezonu.

“Zaista imamo prilično veliki broj gostiju, a jedan od najvećih faktora svakako su vremenske prilike. U Mostaru je već probeharalo, sunce grije, što privlači domaće i strane goste, tako da prema sadašnjem stanju su nam očekivanja jako velika“, kaže Krešić.

Vjeruje kako će ovogodišnja predsezona, ali i sezona biti najuspješnija do sada.

“Ako se nešto ne desi nepredviđeno ova predsezona i sezona mogle bi biti upamćene po broju gostiju u zadnjih nekoliko godina“, ističe Krešić.

Da su očekivanja opravdan uvjerila se ekipa Anadolije koja donosi jedinstvene fotografije svjedočeći živost u gradu na Neretvi.

Parkovi i ulice su prepuni građana koji uživaju u ljepotama prirode, a veliki broj domaćih i stranih turista posjetio je i staru gradsku jezgru i uživao u prizoru suncem okupanog Starog mosta u Mostaru.

Gosti koji pristižu kako, kaže Krešić, većinom su iz azijskih zemalja, koji se ne zadržavaju puno u Mostaru, ali kako naglašava ove godine očekuje se povećan broj gostiju iz Italije i Njemačke koji su proteklih godina bili u znatnom opadanju.

Mostar je destinacija koju posjećuju gosti iz cijeloga svijeta, a kako naglašava Krešić grad na Neretvi ne zaobilaze gosti ni iz Međugorja ni posjetitelji ostalih znamenitosti u regiji.

Podsjetio je da prema procjenama Turističke ztajednice HNK Mostar godišnje posjeti oko milijun gostiju, a kako ističe ako se po jutu dan poznaje ove godine milijunski broj posjetitelja Mostar bi trebao nadmašiti.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad