Sarajevo: Muškarac uhapšen tokom obijanja vozila

Vijesti 07. mar 201910:54 > 11:20
Ilustracija

Jedan muškarac uhapšen je u Sarajevu jučer nakon što su građani prijavili krađu u naselju Grbavica.

Kako piše u saopćenju, u 4 sata, građani su obavijestili Treću policijsku upravu da je na parking prostoru, u ulici Kemala Kapetanovaća, općina Novo Sarajevo, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u parkirana motorna vozila. Izlaskom na lice mjesta, policijski policijski su pronašli i lišili slobode lice E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”teška krađa”.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je izvršeno krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo marke “Hyundai”, koje kopristi K.F. iz Sarajeva i pokušaj teške krađe u putničko motorno vozlo marke “Citroen”, koje koristi A.A. iz Sarajeva Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedenog dana u 15,15 sati, E.H. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Kantonalmom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad