Jelisaveta Seka Sablić, Edin Forto i Nermin Muzur u Danu uživo

Vijesti 07. mar 201913:11 > 13:15
N1

U Danu uživo danas gledajte:

U današnjem Danu uživo pogledajte prvo javno obraćanje Erica Nelsona, novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Na prostoru bivše Jugoslavije ne postoji vrijedno priznanje koje ona nema u svojoj kolekciji. Prepoznatljiva je gdje god da se pojavi i uvijek izaziva veliku pažnju javnosti. Njena karijera traje više od 50 godina na teatarskim daskama, velikom filmskom platnu i malim ekranima. Proteklih dana u Sarajevu je snimala kratki film gdje igra glavnu ulogu, a koji će se prikazati na najprestižnijem evropskom i svjetskom filmskom festivalu u Cannesu, u programu Director's Fortnight. Jelisaveta Seka Sablić je krunisana kraljica komedije ex-Yu glumišta. O svom poslu, saradnji sa mladim kolegama, o svojoj vezi sa Sarajevom – ekskluzivno za N1 govori Jelisaveta Seka Sablić.

Sa nama danas i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto. Nakon što je donio odluku da žene javne uprave Kantona Sarajevo ne rade za Dan žena, te odluklu revidirao na način da se sprovede gdje je moguće, odluku koja je izazvala buru reakcija u javnosti objasnit će u Dan uživo. Naše teme su i rad policijskog komesara Mevludina Halilovića, te opstojnost Bh. Bloka.

O povratku na direktorsku poziciju u Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, “trafici” od 250.000 KM, radu u Federalnom parlamentu za našu emisiju govori Nermin Muzur, član Naroda i pravde.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost priznanja Kosova, ako Srbija dobije nešto zauzvrat. Je li Balkan mjesto gdje će se u narednom razdoblju voditi previranja i prekrajanja granica? S nama je njemački stručnjak za politiku EU prema Balkanu Bodo Weber.

Nakon historijskog uspjeha Dinama, koji je nakon skoro pola vijeka napokon dočekao ‘euro-proljeće’, a potom i otišao korak dalje, hrvatskog prvaka sada čeka pravi izazov. Veliki je dan pred Dinamom. Prva utakmica osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice igra se u 19 sati na rasprodanom Maksimiru, a mi so uživo u Zagrebu.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad