Nelson: Prazna obećanja i puka retorika postat će još beskorisniji

Vijesti 07. mar 201913:57 > 14:01
N1

Novoimenovani američki ambasador SAD u BiH Eric Nelson, danas je održao prvu konferenciju za medije i prilikom obraćanja kazao su BiH potrebniji još hrabriji lideri koji će se okrenuti ka budućnosti.

“Počeo sam mandat u BiH veoma aktivno i sa puno informacija. Cijenim toplu dobrodošlicu i već se osjećam kao kod kuće. Drago mi je što danas imam priliku da govorim o ciljevima i nadanjima SAD za BiH. Radujem se što ću voditi aktivnosti svoje vlade ovdje na ostvarivanju većeg stepena prosperiteta, sigurnosti i poštivanja vladavine zakona u korist svih rađana BiH. SAD ostaju garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Prioritet svih prioriteta biće da pomognemo BiH da napreduje ka ostvarenju zacrtanih ciljeva za članstvo u NATO savezu i EU”, kazao je Nelson.

“Jasno je, međutim, da dodatne podjele u BiH nisu u skladu sa njenim zacrtanim ciljem članstva u ovim organizacijama; dodatno podijeljena BiH bila bi direktna prepreka prosperitetu u budućnosti”, dodao je.

Istakao je da SAD podržava napredak BiH ka EU integracijama.

“SAD snažno podržavaju napredovanje ka integrisanju u euro-atlantske institucije, što će omogućiti stabilnost, sigurnost i prosperitet u ovoj zemlje. Usvajanje reformi postaje sve neophodnije. Još su potrebniji hrabri lideri okrenuti ka budućnosti. Prazna obećanja i puka retorika postaće još beskorisniji”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad