Novi dan: Gosti su Drago Pilsel, Amel Tuka i Nasiha Pozder

Vijesti 07. mar 201914:52 > 14:58
N1

Šta je ženama "Dan žena". Da li se praznik sveo na ružu i bombonjeru, da li bi žene trebale biti glasnije u traženju i ostvarivanju prava, koja su to prava danas. Uživo smo i na Trgu djece Sarajeva, pratimo akciju „Ne samo danas“ čiji je glavni cilj skretanje pažnje javnosti na društveni problem nasilja prema ženama koji bi trebao da je u fokusu svih 365 dana u godini.

Prva redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održana je jučer. Glavna tačka: Blok 7 Termoelektrane Tuzla. O sjednici Parlamenta za Novi dan govori Nasiha Pozder, zastupnica Naše stranke.

Novinar, teolog i pisac Drago Pilsel gost Novog dana. Govorimo o posebnosti Sarajeva, slučajevima “Pupovac” i “Komšić”; nacionalizmu; odnosima BiH i Hrvatske; generalizaciji; napadima na novinare; ljevici; sistemu vrijednosti; odlascima iz domovine.

Glavna funkcija bubrega je uklanjanje otpadnih tvari metabolizma i suvišne tekućine iz organizma. Svakog dana bubrezi filtriraju oko 200 litara krvi! Obilježavamo Svjetski dan bubrega, naša gošća je prof.dr. Halima Resić, predsjednica Udruženja ljekara za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega u BiH i predsjednica Donorske mreže.

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je šesto mjesto u utrci na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu. Pripreme za ljetni dio sezone su počele, samim tim i nove nade za nove uspjehe. Amel Tuka je sa nama.

Tuzla Brain Week obilježava se već pet godina. Pokrenut od strane Studentskog Vijeća “MEDICUS“ i zamišljen da promoviše neuroznanost u svakodnevnim životnim aktivnostima, sa posebnim akcentom na očuvanje, poboljšanje i prevenciju zdravstvenih oboljenja vezanih za neurološki sistem. Ove godine od 11. do 17. marta.

Njemačka politika prema Balkanu ponovo u vrhu interesovanja medija. Povod je smrt bivšeg šefa njemačke diplomatije Klausa Kinkela koji je u značajnoj mjeri oblikovao njemačku politiku, kako prema Balkanu, tako i prema BiH. Uživo smo u Bonn-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad