Pogledajte govor američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona

Vijesti 07. mar 201916:40 > 16:45
N1

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson poručio je danas u Sarajevu da njegova zemlja ostaje garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Poručio je da su Bosni i Hercegovini najpotrebniji hrabri lideri okrenuti ka budućnosti, a da će prazna obećanja i puka retorika postati još beskorisniji. Dodao je da će njegova zemlja nastaviti da pomaže BiH da unaprijedi rad agencija za provedbu zakona, poveća stepen sigurnosti na granicama i bori se protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, kao i protiv stranih uticaja koji sprečavaju napredak zemlje.   

Ponovio je da će SAD i dalje biti uz one koji rade na ostvarivanju napretka, jer slaba ekonomija i visoka stopa nezaposlenosti podrivaju stabilnost.

Rekao je i da u petak ide na svoj prvi službeni put tokom kojeg će posjetiti jedinice Oružanih snaga BiH koje učestvuju u vježbama s pripadnicima Nacionalne garde Marylanda podsjećajući da je BiH 2006. godine, deset godina poslije rata, pokrenula reformu odbrane i formirala Oružane snage ujedinjujući suprotstavljene vojske. 

 Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad.