Osuđen na 20 godina zatvora, zaklao sugrađanina na ulazu u klub

Vijesti 07. mar 201918:09 > 18:10
N1

Tridesetjednogodišnji Trebinjac Spaso Milišić osuđen je danas pred trebinjskim Okružnim sudom na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva sugrađanina Nemanje Šupljeglava, koje je počinio u klubu "Merlo" u tom gradu 11. februara prošle godine.

Riječ je o kazni zatvora za tri krivična djela koja je Milišić kobne noći počinio i to o teškom ubistvu, nanošenju teške tjelesne povrede radniku “Merloa” Peri Miloševiću i nedozvoljenom držanju oružja.

Otac pokojnog Nemanje Savo Šupljeglav rekao je novinarima da je očekivao mnogo višu kaznu zatvora za ubicu svog sina.

“Milišić je zvijer koja nije zaslužila da ikada bude puštena na slobodu, a ne nakon 20 godina jer se zna da je mog sina svirepo i podmuklo zaklao nožem. Takve zvijeri nisu ni za šume, a kamoli da budu puštene na slobodu”, rekao je Šupljeglav.

U presudi se navodi da je ubica prilazio stolu za kojim je bio pokojni Šupljeglav, a nakon toga otišao kući po nož, vratio se u “Merlo” i na vratima zagrlio Šupljeglava i zaklao ga.

Nož mu je, zatim, pokušao oduzeti radnik ovog kluba Pero Milošević, ali mu je Milišić nanio tešku tjelesnu povredu dlana lijeve šake, presjekavši mu mišićne tetive do kosti.

Milišić je nedugo zatim pobjegao sa mjesta događaja. Pronađen je na mjesnom groblju u Petrovom polju sa dvije puške – lovačkom “zastavom” i puškom “M48”, te sa izvjesnom količinom municije, navodi se u presudi.

Ova sudska odluka je nepravosnažna pa obje strane imaju pravo žalbe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad