SDA nakon Fortinog gostovanja na N1: Nadmenost i bahatost

Vijesti 08. mar 201909:58 > 10:04
Anadolija

Besprizorna nadmenost i bahatost, s kojom je aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, u televizijskom nastupu na N1 pokušao opravdati svoju diskriminatornu odluku o 8. martu, potvrdila je da se ne radi o izolovanom populističkom incidentu, nego o cijeloj politici koja ponižava, potcjenjuje i vrijeđa građane za čija prava bi se trebao boriti, poručili su jutros iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Kantona Sarajevo.

Kako navode iz SDA, Forto je duboko uvrijedio ne samo javne djelatnike i uposlenike Kantona na čijim je jaslama, tvrdeći da su valjda toliko nepismeni i glupi da im se, kako je rekao “odluka mora crtati”, nego i sve građane Kantona Sarajevo.

”Naivno bi bilo misliti da je Forto samo nemušt i nesposoban, pa skoro svaki svoj potpis koji dođe u javnost mora pojašnjavati i korigirati. Iza toga stoji jasna politika prema kojoj, kako Forto i njegovi nalogodavci misle, narodu, građanima, a u slučaju 8. marta i ženama treba samo zamazati oči jeftinim populizmom i ne obazirati se na svoje očite propuste, diskriminaciju i poniženja.

Forto je samo eksponent te ohole, nadmene i opasne politike koja nas za sada vrijeđa i potcijenjuje, ali će čini se posegnuti i za mnogo radikalnijim potezima.

Pokušaj preuzimanja političke kontrole nad policijom KS i discipliniranja, pa smjene, komesara Mevludina Halilovića možda najbolje pokazuje kuda vodi takva politika. Premijer Forto je već do sada donio toliko pogrešnih odluka da je sam, da ima morala i savjesti, trebao podnijeti ostavku.

Međutim, iz očiju politike koja ga je postavila na vlast, nije kriv Forto niti njegova diskriminatorna odluka, nego je “kriv narod i javna uprava” koji tobože ne razumiju njegovu “genijalnost””, saopćeno je iz SDA.

Razgovor s Edinom Fortom pogledajte na OVOM linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.