Marina Pendeš , Bruce G. Berton, Nihad Čolpa i Marko Bošnjak u Danu uživo

Vijesti 08. mar 201910:46 > 10:49
N1

Dan uživo i danas u programu N1 televizje od 16 sati. Ovo su teme i gosti:

O sudjelovanju na konferenciji NATO-ove inicijative , bilateralnim susretima, aktiviranju MAP-a i NATO integracijama, za N1 i “Dan uživo” iz Washingtona govori ministrica obrane BiH Marina Pendeš .

Zašto je razočaran bh. političarima, odgovara šef Misije OSCE-a u BiH Bruce G. Berton. Govorimo i o aktualnim temama, obrazovanju, te EU i NATO integracijama.

Zašto kaže da je ostalo mnogo neodgovorenih pitanja oko Bloka 7 te se pita da li kreditno zaduženje vodi Federaciju BiH u dugoročnu ovisnost o Kini? Danas govori zastupnik i predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Kako teku pripreme za godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a koji će biti održan u svibnju u Sarajevu? Direktor EBRD-a u BiH, Ian Brown, danas govori o sastanku odbora, konkuretnosti bh. ekonomije, akcizama na gorivo, te procesima privatizacije .

Šta je ženama “Dan žena”. Da li se praznik sveo na ružu i bombonjeru, da li bi žene trebale biti glasnije u traženju i ostvarivanju prava, koja su to prava danas. Jadranka Miličević iz Fondacije “Cure”, u našem je studiju danas.

Za njega kažu da je pjevačko čudo od djeteta. Večeras i sutra nastupa na koncertu Tonya Cetinskog, a njegov anđeoski glas čućete danas u Danu uživo, on je Marko Bošnjak.

S Vama danas Zvonko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad