Minusi i snijeg vraćaju se u Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 08. mar 201910:50 > 11:00
N1

Niske temperature zraka i sniježne padavine očekuju se u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg će padati u ponedjeljak i utorak.

U subotu u Bosni smanjenje oblačnosti od jutarnjih sati u Krajini i postepeno prema istoku Bosne sredinom dana. Prolazna kiša u Bosni u jutranjim satima, na istoku i dio prijepodneva. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša većinom prije podne. Sredinom dana slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje će usloviti kišu u cijeloj zemlji. Na planinama snijeg. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. U noći na utorak jačanje bure. Temperatura zraka prije podne između 7 i 13°C. U drugoj polovini dana temperatura zraka opada.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno prijepodne. Slaba susnježica ili snijeg su mogući u jutranjim satima u centralnom i istočnom dijelu Bosne i istoku Hercegovine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad