Zvizdić: Poruka ambasadora Nelsona je bila jasna i nedvosmislena

Vijesti 08. mar 201914:36 > 14:43
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo porukom koju je jučer uputio ambasador SAD u BiH, Eric Nelson tokom prvog obraćanja bosanskohercegovačkoj javnosti, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

“Poruka ambasadora Nelsona je bila jasna i nedvosmislena, i predstavlja nastavak kontinuirane prijateljske podrške našoj državi BiH, njenom suvetenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskim i NATO integracijama.

Zahvalan sam ambasadoru Nelsonu na isticanju važnosti poštivanja vladavine prava, sto jeste i mora ostati jedan od ključnih prioriteta rada Vijeca ministara i svih institucija BiH, kao i podsticanju ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i prosperiteta u korist svih građana naše države”, kazao je Zvizdić.

Smatra da je ambasador Nelson je u svom obraćanju poslao i važne poruke mira i stabilnosti, te naglasio značaj daljnjeg provođenja reformi u cilju realizacije ključnih unutrašnjih i vanjskih prioriteta.

“Uvjeren sam da će dobronamjerne poruke ambasadora SAD u BIH jednako shvatiti sve političke snage u BiH kako nam ispunjenje uvjeta iz evropske i NATO agende ne bi bilo dnevnopolitičko, već pitanje budućnosti BiH. Poruke ambasadora Nelsona jasno ističu da reforme moramo provesti kako bi stvorili bolje i sigurnije društvo za sve građane”, poručio je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je pozvao sve prijatelje Bosne i Hercegovine da naredne aktivnosti usmjere na prihvatanje demokratskih standarda, posebno vladavine zakona i da jos snažnije pokrenu daljnju integraciju BiH u euroatlantske i druge medjunarodne organizacije. Rad na zajedničkim ciljevima i vrijednostima treba biti naše zajedničko opredjeljenje, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad