Šulić za N1: Svojom politikom i djelovanjem sam privukao Hrvate, Bošnjake…

Vijesti 09. mar 201915:26 > 15:28
N1

Denis Šulić, zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske za N1 je kazao da je njegova stranka - socijaldemokratska stranka, te da je najvažnija stvar koju je uradila od kako je u vlasti to što je donijela sigurnost građanima.

On se nacionalno izjašnjava kao Bošnjak, a na pitanje kako pripadnici te etničke skupine žive u Republici Srpskoj, kazao je:

“Republika Srpska je prva koja je vratila svu prijeratnu imovinu i Bošnjacima i Hrvatima, veliki broj Bošnjak se vratio. Oni koji nisu, shvatam što nisu, prešli su u uređene zemlje”, izjavio je.

On je iz Gradiške, a rekao je da sada tu ima više od sedam – osam hiljada Bošnjaka koji tu žive, što se može vidjeti i prema izbornim rezultatima. Ponosan je na to što su građani te regije stali uz njega i dali mu povjerenje.

“Svojom politikom i djelovanjem sam privukao i Hrvate i Bošnjake i Rome i druge manjine, ali i Srbe – da podrže mladu osobu koja je imala dosta aktivnosti”, poručio je.

On je ocijenio da ako ste istrajni i radite kvalitetno – rezultati će sami doći.

“SNSD je socijaldemokratska partija. I SDP se deklariše kao socijaldemokratska partija u kojoj su dominantnan broj Bošnjaci. Tako i u SNSD, koji svoje djelovanje ima na području Republike Srpske, gdje je dominantno srpsko stanovništvo i gdje je logično da su veći broj članova Srbi”, izjavio je za N1.

Komentarišući izjave predsjednika SNSD-a, u predizbornom periodu, kada je na skupovima govorio da će penzionerima uzeti penzije, a radnici da će dobiti otkaz ako ne glasaju za SNSD – Šulić je kazao da je to izvučeno iz konteksta.

“Najvažnija stvar koju je SNSD uradio od kako je došao na vlast je to što je donio sigurnost građanima. Bio sam osnovnoškolac, 2002. i 2003. godine kada su moji nastavnici štajkovali, kasnile su im plate, nije bilo grijanja u školama, penzije su kasnile. Danas – kada kasne, kasne samo dva-tri dana. Povećavamo i pokušavamo da još povećamo penzije građanima RS. Sada smo imali izjednačavanje plata. Ne možemo reći da kasnije plate u RS, građani koji rade – imaju sigurnost”, ocijenio je Šulić u Novom danu na N1.

On budućnost u BiH vidi zasnovanu na dijalogu, te je poručio da mora biti spremnosti za kompromis – jer bez toga nema napretka.

Pogledajte snimak kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad