Bakira Hasečić: Da li će ovo ikad prestati?

Vijesti 10. mar 201911:59 > 12:05
Srna

Predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata" Bakira Hasečić u razgovoru za N1 komentarisala je današnje okupljanje pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu.

“Očito da mi ne kontrolišemo granicu Bosne i Hercegovine”, kazala je Hasečić za N1, te za ovakvo stanje optužila Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, resorna ministarstva i međunarodne institucije.

Kako navodi, ovo je teška poruka koja se šalje godinama.

“Neshvatljivo je da autobus iz Srbije dolazi sa raznim uniformama, sličnim i istim onim koji su počinili ratne zločine nad nama i genocid u BIH. Sramota u 21. vijeku da se dešavaju ovakvi stravični prizori. Kad pogledate te same uniforme i te neljude, jeza vas hvata. Vraćate se u one najteže momente 1992. -1995. godine. Da li će ovo ikad prestati? Još je gore što sve počinje sa trga, u mom Višegradu gdje su ljudi ubijani, žene odvođene na silovanje”, kaže Hasečić za N1.

Kako navodi, i proteklih godina su se iste scene dešavale u Višegradu, ali niko nije poduzeo ništa da se to zaustavi.

“Ovo je ruganje žrtvama, ponižavanje, da li ima iko u svijetu da ovo zaustavi jer preći granicu sa onakvim uniformama. Očito da nemamo granicu”, navela je Hasečić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad