Savjet ministara BiH danas ponovo o Godišnjem nacionalnom programu

Vijesti 11. mar 201907:51 > 07:55
N1

Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine naći će se po peti put na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

Ovaj dokument, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, skidan je sa dnevnog reda ranijih sjednica na zahtjev srpskih ministara, a usvajanjem ovog dokumenta bošnjačka strana uslovljava imenovanje predsjedavajućeg novog saziva Savjeta ministara.

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da na današnjoj sjednici odlučuje o utvrđivanju datuma početka rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

Riječ je o nastavku prekinute sjednice od 26. februara, na kojoj je promijenjen raspored tačaka dnevnog reda.

U nastavku prekinute sjednice ministri bi trebalo da razmatraju Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i Prijedlog odluke o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata na lokaciji tvornice “Bira” i lokaciji Đačkog doma “Borići” u Bihaću.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa rada Savjeta ministara za 2019. godinu.

Po okončanju ove sjednice trebalo bi da bude održana još jedna, na čijem dnevnom redu je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH od aprila do juna 2019. godine.

Savjet ministara u tehničkom mandatu razmotriće Prijedlog odluke o usvajanju Strategije komuniciranja o procesu pristupanja BiH EU – od kandidatskog statusa do članstva, sa Prijedlogom navedene strategije.

Biće riječi i o Informaciji “Pregled zahtjeva EU za usklađivanje i analizu nedostataka u sektoru poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja BiH u 2017. godini”, Informaciji o napretku u implementaciji programa teritorijalne saradnje iz okvira IPA jedan i IPA dva za 2018. godinu i Informaciji o kretanju makroekonomskih pokazatelja od januara do decembra 2018. godine.

Pred ministrima će se naći i Analiza spoljnotrgovinske razmjene BiH za 2018. godinu.

Nastavak ranije prekinute sjednice zakazan je za 12.30 časova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad